Weergave op meerdere beeldschermen

Via weergave op meerdere beeldschermen kunt u externe bureaubladsessies op meerdere beeldschermen weergeven.

De beeldschermen waarop een dergelijke sessie wordt weergegeven, moeten aan de volgende eisen voldoen:

• Op alle beeldschermen moet dezelfde resolutie worden gebruikt. De weergave kan bijvoorbeeld worden verdeeld over twee beeldschermen waarop de resolutie 1024 x 768 wordt gebruikt. Het is niet mogelijk de weergave te verdelen over een beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 en een beeldscherm met een resolutie van 800 x 600.

• Alle beeldschermen moeten horizontaal zijn geplaatst (naast elkaar). Er is momenteel geen ondersteuning voor de weergave van één sessie verdeeld over meerdere beeldschermen die verticaal zijn geplaatst (boven elkaar) in het clientsysteem.

• De totale resolutie van alle beeldschermen bij elkaar kan niet meer bedragen dan 4096 x 2048.

U kunt de weergave op meerdere beeldschermen inschakelen in een RDP-bestand of via de opdrachtprompt.

Weergave op meerdere beeldschermen inschakelen in een RDP-bestand
  • Open het RDP-bestand in een teksteditor. Voeg de volgende instelling toe of wijzig deze:

Span:i:< waarde >

• Als <waarde> gelijk is aan nul (0), wordt weergave op meerdere beeldschermen uitgeschakeld.

• Als <waarde> gelijk is aan een (1), wordt weergave op meerdere beeldschermen ingeschakeld.

Zie het artikel 885187 in de Microsoft Knowledge Base (http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=66168) voor meer informatie over de instellingen in het RDP-bestand.

Weergave op meerdere beeldschermen inschakelen via de opdrachtprompt
  • Typ de volgende opdracht bij de opdrachtprompt en druk vervolgens op ENTER.

mstsc.exe /span