Bureaubladbelevenis

In RDC 6.0 en RDC 6.1 (Verbinding met extern bureaublad) wordt het bureaublad van de externe computer weergegeven op de clientcomputer van de gebruiker. Door het onderdeel Bureaubladbelevenis op de Windows Server 2008-terminalserver te installeren kunt u ervoor zorgen dat het bureaublad op de externe computer er meer uitziet en zich meer gedraagt als het lokale Windows Vista-bureaublad van de gebruiker. Bij Bureaubladbelevenis worden onderdelen van Windows Vista, zoals Windows Media® Player 11, bureaubladthema's en fotobeheer, geïnstalleerd.

Bureaubladbelevenis op de terminalserver installeren
  1. Open Server Manager. Click Start, point to Administrative Tools, and then click Server Manager.

2. Klik onder Onderdelenoverzicht op Onderdelen toevoegen.

3. Schakel op de pagina Onderdelen selecteren het selectievakje Bureaubladbelevenis in en klik op Volgende.

4. Controleer op de pagina Installatieopties bevestigen of de functie Bureaubladbelevenis zal worden geïnstalleerd en klik vervolgens op Installeren.

5. Op de pagina Installatieresultaten wordt u gevraagd de server opnieuw op te starten om het installatieproces te voltooien. Klik op Sluiten en klik vervolgens op Ja om de server opnieuw op te starten.

6. Wanneer de server opnieuw is gestart, controleert u of Bureaubladbelevenis is geïnstalleerd.

1. Start Server Manager.

2. Controleer onder Onderdelenoverzicht of Bureaubladbelevenis wordt weergegeven in de lijst met geïnstalleerde onderdelen.