1. Start de registereditor. Kies hiervoor Start >> Uitvoeren en type op de opdrachtregel: regedit. Klik dan op OK.
2. Ga in het linker schermdeel naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CLASSES\lnkfile en selecteer deze door er eenmaal op te klikken
3. Verwijder nu in het rechter schermdeel de sleutel IsShortCut
4. Ga dan in het linker schermdeel naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CLASSES\piffile en selecteer deze door er eenmaal op te klikken.
5. Verwijder nu in het rechter schermdeel de sleutel IsShortCut
6. Sluit de registerditor af.
7. Herstart uw computer
Voortaan zijn die lelijke pijltjes bij de snelkoppelingen verdwenen.

Ik wil wel benadrukken dat in het register werken niet zonder risico is.